Katica csoport - bemutatkozása
a 2017/2018-as nevelési évben

 

Óvónők:

Lendérné Godó Márta

Szücs Mária

 

Dajka:

Fityóné Hajdu Mónika

 

„Hét pettyes katicabogárkák”

A hét öt napjában mi 24-en, összegyűlve, szeretetben, békességben, mozogva és ficeregve játszva, nevetve hol harsányabban, hol csendesebben felfedezzük az életet.

Vannak közöttünk kisebbek, akik most próbálgatják szárnyaikat, és nagyobbak, akik már biztos szárnycsapásokkal veszik célba a magasabb kihívásokat.

Nagyon szeretünk játszani, és sokat mozogni. Ebben segítségünkre van 3 Katica pótanyácskánk, mert velük kerek ez az óvodai világ.

Együtt énekelve népi játékokon keresztül megismerjük a régi idők hagyományait. Játékos kísérletekkel, séták alkalmával nyitott szemmel-füllel járva, gyűjtögetünk ezt-azt, melyikünknek mi a legkedvesebb.

Lehet ez egy darab fa, kavics, termés, esetleg elhagyatott csigaház, de ezek által is gazdagítjuk tudásunk, és felfedezzük környezetünk titkait.

Nem szeretünk unatkozni, mindig tettre készek vagyunk. Ezért kis kincsünket fúrva-faragva, festve vagy ragasztva már talizmánná, vagy varázslatos tárggyá alakítva ezekkel együtt beléphetünk a mesék birodalmába.

Itt mindegyikünk azzá válhat, akivé szeretne: varázslóvá, tündérré, valamely állattá, szegény emberré vagy királylánnyá. Hihetetlen gyorsasággal átalakítjuk a csoportszobát palotává, erdővé vagy akár egy elhagyatott padlássá. A nagycsoportosokkal már össze tudunk fogni a gonosz boszorkány vagy igazságtalan királynő ellen. A drámajátékokon keresztül megismerjük önmagunkat és másokat. Ebben a fantáziavilágban mindenki önmaga alkot, amelyben létrehozza a csodát…

Van, aki bátrabb, van, aki szerényebb, de egy biztos, mi mindig segítjük egymást.

 

Gyermekek névsora:

 1. Dabis Amanda
 2. Dezső Dorka
 3. Farkas Leila Liliána
 4. Fekete Gábor
 5. Fóti László Roland
 6. Horváth Marcell Dávid
 7. Horváth Tifani Jázmin
 8. Károly Ádám Tamás
 9. Lakatos Norbert
 10. László Bence
 11. Mekes Hanna Léna
 12. Mizser Barbara
 13. Papp Emma
 14. Papp Ildikó
 15. Papp Viktória
 16. Petőfalvi Dorina
 17. Polyák Dorottya Irén
 18. Ribár Tamás Zoltán
 19. Sallai Jázmin
 20. Sándor Csaba
 21. Törőcsik Emília
 22. Törőcsik Milán
 23. Uri-Kovács Zétény
 24. Zakar Levente

 

 

Katica csoport - archívum

 

<< Vissza a Csoportok oldalra

Híreink

Eseménynaptár