Méhecske csoport - bemutatkozása
a 2017/2018-as nevelési évben

 

Óvónők:

Csipkóné Lengyel Szilvia

Pákozdi Lászlóné (Edit)

 

Dajka:

Madai Mónika

 

Névadóink szorgalmas kis családban élnek, ahogyan mi is. Ez a méhkas egy olyan közösséget takar, ahol a sokféle személyiségű kisméhecske jól megfér egymás mellett. Három felnőtt méhanyu segíti a csapatot, ami 21 sokszínű méhecskéből áll.

Bemutatjuk őket:

Van itt olyan, aki csendesen szemlélődve teszi a dolgát, van, aki szurkálgat, de nem szereti, ha észreveszik, vannak, akik csak zümmögnének mindig, akkor is, amikor a méhecske óvó nénik stratégiai megbeszélést tartanak. Vannak méhecskék, akik mindig feltalálnak, aztán a kis szertelenek, majd a főnök méhecskék, akik vezetik a csapatot- ugyan néha nem a legjobb mézlelőhely felé. Néhány méhecske vadorzó, akiknek időnként eljár a fullánkjuk, persze utána megbánják a dolgokat. Van, aki lassabban találja a virágokat, és van, aki túl gyorsan, ezért nem szedi össze az összes virágport. Olyan is akad, aki sokszor nyafizik, és olyan is, aki nem szól, csak gyorsan kitakarítja a kaptárat. Van, aki hamar feladja, de mindig segít a többi kicsi méh, és bátorítják. Van a viccmester, van az elbájoló, van, aki nem a virágokat, hanem a traktorokat követné. És akkor nem említettük még a babás méhecskét, aki sokkal többre képes, csak rejtegeti tudását, a méhecske barátnőket, akik egymás nélkül nem találják helyüket, és amúgy meg hercegnők, olyan is akad, aki legszívesebben a méhecskebabákat babusgatná mindig, aztán van aki, huncut és állandóan repked. Sok kis barát tevékenykedik ebben a méhkasban. Zizegnek, szurkálnak, játszanak, dolgoznak, és szeretnek.

Olyannyira sokfélék, egyediek, mint réten a virág, mindegyikük külön egyéniség. Felfedezzük együtt a világot, sokat vagyunk a szabadban, mindenfélét kipróbálunk, ha bajba kerül valamelyikük, összefogunk és úgy segítjük, vigyázunk egymásra és mindenki kap ölelést, dicséretet, jó szót, bátorítást, elismerést- kinek mire van szüksége.

Méhecskésnek lenni büszkeség és öröm!

 

Gyermekek névsora:

 1. Bálint Dorka
 2. Bur Boglárka
 3. Dancs Bianka
 4. Fazekas Csanád
 5. Fekete Ottó
 6. Gönczöl Noémi
 7. Hellebrand Nándor
 8. Kaszab Varga Tamás
 9. Kaszap Alex
 10. Katona Ádám
 11. Kurucz Koppány
 12. Makula Martin Gusztáv
 13. Nagy Gyula
 14. Nagy Roxána
 15. Orosz József
 16. Pákozdi János
 17. Pataki Cintia Viktória
 18. Szentpéteri Emília
 19. Tordai Krisztina
 20. Valk Benjamin Storm
 21. Varga Károly János

 

 

Méhecske csoport - archívum

 

<< Vissza a Csoportok oldalra

Híreink

Eseménynaptár