Bölcsődei élet

bölcsöde

Tájékoztatom a Tisztelt Szülőket, hogy a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 15/1998. (IV. 30.) számú NM rendelet 34§. § alapján, a települési önkormányzat 2018. március 1-jéig a helyben szokásos módon felhívást tesz közzé arról, hogy a szülő vagy más törvényes képviselő április 15-éig jelezheti a települési önkormányzat felé a bölcsődei ellátás biztosítása iránti igényét.

Az NM rendelet 36. §-a szerint, ha a fenntartó eltérően nem rendelkezik, a keresőtevékenységet folytató vagy folytatni kívánó szülőnek a munkába állás kezdő időpontját igazolnia szükséges az intézmény felé.

A Csemői Nefelejcs Óvoda (2713 Csemő, Petőfi u. 2.) nevelési intézmény jelenleg is biztosítja a három évesnél fiatalabb, de két és fél évesnél idősebb gyermekek napközbeni nevelésben való részvételét, ellátását.

Bölcsődébe felvehető minden olyan kisgyermek, akinek a szülei valamilyen ok miatt nem tudják biztosítani napközbeni gondozását:

- ha mindkét szülő dolgozik

- az anya GYES mellett munkát vállal, vagy iskolarendszerű oktatásban vesz részt

- az anya egészségi állapota indokolja a gyermek bölcsődei elhelyezését

 

A bölcsődei ellátás igénybevételéért költség kiegészítést kell fizetni.

Amennyiben a településen van olyan Szülő, aki az elkövetkezendő években tervezi a két és fél évesnél fiatalabb gyermeke részére a bölcsődei ellátás igénybe vételét, úgy tisztelettel kérem, hogy a mellékelt igényfelmérő kérdőív kitöltésével jelezze igényét és a Polgármesteri Hivatalba történő visszajuttatásával segítse munkánkat a feladat megszervezése során.

A kérdőív kitöltése önkéntes.

A kitöltött adatlapokat kérem, hogy legkésőbb 2018. április 15. napjáig küldje vissza a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.email címre vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal aljegyzői irodájába,  (2713 Csemő, Petőfi u. 1.) szám alá.

Az adatlap letölthető itt, továbbá a Polgármesteri Hivatalban is átvehető.

Segítő közreműködését köszönöm!

 

Dr. Lakos Roland
polgármester

Híreink

Eseménynaptár